Benvinguda dels professors /Welcome from the teachers

Benvinguda dels professors
Estem molt contents de poder fer aquest curs amb vosaltres, estem segurs que serà una bona manera de començar la vostra estada a les universitats catalanes i que aprendreu molt català. Us convidem a seguir aquest blog per tenir informació relacionada amb el curs.

Welcome from the teachers
We are very happy to have you on the course and we are sure this will be the beginning of a fruitful stay at one of the Catalan universities as well as the perfect way to start your Catalan language learning. Follow this blog to find out more information about the course.

Bienvenida de los profesores
Estamos muy contentos de contar contigo en este curso. Estamos seguros de que será una buena manera de empezar tu estancia en la Universidad de Barcelona y de que aprenderás mucho catalán. Te invitamos a seguir este blog para tener información relacionada con el curso.

dimecres, 29 de juny del 2011

Descripció breu de la Universitat de Barcelona / Short description of the University of Barcelona / Breve descripción de la Universidad de Barcelona

Descripció breu de la Universitat de Barcelona
La Universitat de Barcelona és una de les institucions, juntament amb la Generalitat, més antigues de Catalunya que es conserva actualment. Els seus més de 560 anys d’antiguitat fan que aquesta hagi viscut els esdeveniments històrics del país com a fets també de la seva pròpia història. Resumir-ne la història seria molt llarg, però podem apuntar-ne algunes dades importants.
El 1874 es va inaugurar oficialment l’edifici de la Universitat, de l’arquitecte Elies Rogent, que avui dia coneixem com l’Edifici Històric de la plaça de la Universitat, i que fins als anys 50 del segle XX va acollir totes les facultats i ensenyaments.
L’any 1975 és el de la mort del dictador Franco, i el 1977 s’inicia una nova etapa de canvis i d’evolució. Amb el final de la dictadura comença la normalització, la modernització i la democratització de la Universitat, i el 1985 es restableix l’autonomia universitària, que s’havia perdut el 1939.
Avui dia la Universitat de Barcelona té més de 90.000 alumnes, 49 graus, 130 màsters oficilas, 425 màsters i postgraus propis, i diversos campus, és reconeguda internacionalment, té un prestigi indiscutible i camina cap al futur adaptant-se als canvis de la societat, de la tecnologia i als nous reptes del nou segle XXI.

Short description of the University of Barcelona
Together with the Catalan government (Generalitat de Catalunya), the University of Barcelona is one Catalonia’s oldest institutions today. In its 560 years of service, the university has been witness to some of the most decisive events in the history of the country and has itself seen many changes. Of all of these, certain moments have been particularly important.
The building in Plaça de la Universitat that we know today as the Historic Building was originally designed by architect Elias Rogent and, until the 1950s, this building housed all the different faculties of the UB.
In 1975, Spain saw the death of General Franco and in 1977 a new era of change began for the university, involving the standardization of its language policies, the modernization of its installations and the institution of a democratic system of governance, a process which finally culminated in 1985 with the restoration of the university’s statutes, which had been denied to them since 1939.
Today, the University of Barcelona has over 90,000 students to whom it delivers 49 EHEA bachelor’s degree courses, 130 university master’s degree courses, and 425 UB-specific master’s degree courses and postgraduate diploma courses. It has six different campuses and is recognized internationally as a benchmark institution that adapts to the demands of the community, to the integration of modern technology in study and professional life, and to the new challenges of the twenty-first century.

Breve descripción de la Universidad de Barcelona
La Universidad de Barcelona, junto con la Generalitat, es una de las instituciones más antiguas de Cataluña que actualmente se conservan. En sus más de 560 años de historia ha sido testigo y protagonista de numerosos acontecimientos de su país que han marcado su evolución. Resumirlos aquí sería demasiado extenso, pero apuntaremos algunos datos importantes.
En 1874 se inauguró oficialmente el edificio de la Universidad, proyectado por el arquitecto Elies Rogent, y que hoy en día es conocido como Edificio Histórico. Situado en la plaza de la Universidad, hasta los años 50 del siglo XX acogió todas las facultades y estudios.
A partir de la muerte del dictador Franco en el año 1975, se inicia una nueva etapa de cambios y de evolución. Con el fin de la dictadura comienza la normalización, la modernización y la democratización de la Universidad, y en 1985 se restablece la autonomía universitaria, que se había perdido en 1939.
Actualmente en la Universidad de Barcelona estudian más de 90.000 alumnos, se imparten 49 grados, 130 másteres oficiales, 425 másteres y posgrados propios. La Universidad está organizada en varios campus y goza de reconocimiento internacional y de indiscutible prestigio.
La Universidad de Barcelona encara el futuro adaptándose a los cambios de la sociedad, de la tecnología y los nuevos retos del nuevo siglo XXI.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada